Biografi for: Marchen Hansdatter

Biografi for: Marchen Hansdatter

Det 4. barn Hans Pedersen og Marchen Dirichs Datter fik var også en lille pige, der blev født primo august 1688 i Skelgaarde. Hun blev døbt søndag d. 12. august 1688 i Tårnby Kirke på Amager, hvor hun fik navnet Mariche Hans Datter (= Marchen Hans Datter).

Dåbsvidnerne ved denne barnedåb var af en eller anden årsag, som jo desværre ikke kendes i dag, nogle helt andre personer end dem der var med ved de tidligere og også ved de senere barnedåber.

Dåbsvidnerne var: Hans Hoppis kone, Giedske. De boede på Christianshavn. Det var denne Giedske, som bar den lille Marchen Hans Datter. Giedske var altså det der svarer til vores dages gudmor.
Det var Michel Bagers kone, som holdt Kristenhuen. Det er vel det, som svarer til vores tids huemor. Michel Bager og hans kone boede også på Christianshavn.
Med som dåbsvidner var også Sven Oluff [den ældre] fra Sundby Vester. Det var ham, som var foged i Sundby Vester og gårdmand på Gård No 3 samme sted, og som også kaldtes Svend Oluffsen eller Svend Olsen. Han var gift med Hans Pedersen’s søster Anne Peders Datter.
Med som dåbsvidner var også Andreas "Slagter" fra Christianshavn samt Peder Diderichsen, ungkarl fra Tømmerup. Sidstnævnte var søn af fogeden, Dirich Cornelissen, fra Gård No 14 i Tømmerup, og således stedbror til Hans Pedersen.

Men hvad grunden har været til, at man pludselig ved denne barnedåb har haft venner og/eller bekendte med inde fra Christianshavn vides ikke. Men på en eller anden måde har de måske været familiemedlemmer?

Men den lille Marchen Hans Datter levede kun ganske kort tid. Hun nåede ikke engang at blive 6 måneder gammel, for hun død ultimo januar 1689 i Skelgaarde.

Marchen Hans Datter
begravet: søndag d. 27. januar 1689 fra Tårnby Kirke på Amager

[Kilde: Lokalhistorisk Samling, Taarnby Lokalarkiv: Ejvind P. Christensen, Kastrup.]
--------------------------------------------------------------------