Biografi for: Christen Hansen Schade

Biografi for: Christen Hansen Schade

Christen Hansen Schade blev student 1669 fra Roskilde skole, studerede i København og i udlandet; 1675 studerede han i Oxford. 1677 blev han hører i Slagelse Skole.

Da magister Clementin i Sæby og Hallenslev døde 1680, blev det ledige embede kaldet en magister Albert Balthasar Iserberg, der døde inden han nåede at blive præsteviet. 09.12.1680 blev så Christen Hansen Schade kaldet til sognepræst for menighederne i Sæby og Hallenslev. 1682 disputerede han for magistergraden.

Giessing skriver, at familien til ham har berettet noget besynderligt om denne mand:
"Det år han skal være student, falder han ved juletid i en hæftig sygdom, ja han dør, og bliver i sin kiste ligklædt. Aftenen førend han om morgenen skal begraves, er familie og venner i sørgestuen forsamlede, i det samme kommer den unge Schade til live, ryster sig og rejser sig over ende i kisten. De tilstedeværende med moderen løber forbavsede ind til faderen M. Hans Callundborg, som ej kunde tro deres beretning. Han tager sit lys, går selv ind til den døde, og finder sin søn levende. Fuld af glæde og forundring går han ind og siger til den forskrækkede moder: Der er, gud ske tak, liv i drengen, lad ham komme i en varm seng".
---------------------------------------------------------------------