Biografi for: Carl Hansen Schmidt

Biografi for: Carl Hansen Schmidt

Fødte Drenge Højrup, Hviding, Tønder Kirkebog 1861
nr.9 født d. 22`de Apr. Carl Hansen Schmidt, døbt i Kirken d. 7`de Juli
Forældre; Husmand Peter Nissen Schmidt og Hustru Maren Møller i Arnum
Fadd; 1. Enkemand Niels Ber??,- 2. Husmand Christen Schmidt,- 3. Husmand Adler Bas?? tte?,-
4. Thomas Thomsen Ratje,- 5. Pigen Sara Marie Bech
Alm.Jfr.reg. 21
Moderen 42 Aar.
-----------------------------------------------------------------
Da far landede i New York, opholdt han sig nogle få måneder sammen med sin bror Niels i Perth Amboy. En dag spurgte en fyr ham: " Ønsker du at tage vestpå unge Mand ? ", og far sagde " ja ". Af en eller anden grund, som far aldrig fandt ud af, gav manden ham en togbillet til Omaha, Nebraska. Han fik med det samme arbejde der som konditor i " the Union Pacific Transfer House ", således kaldet da det var her, at passagerer fra øst, som skulle mod vest blev overflyttet fra "the Eastern railroads" til "the Union Pacific Railroad"
Det var i USAÞs vækstperiode, da jernbanen til stillehavskysten lige var færdiganlagt, og hvor man brugte forskellige lokkemidler for at få folk til at flytte vestpå. Immigranter kunne placere alle deres ejendele i en kassevogn sammen med nogle få husdyr såsom et par svin, en ko og et hold heste. Passagererne kørte i en diligence bagefter toget. Der var et 23-timers stop i Omaha til at få vognene overflyttet fra østjernbanen til Union Trafic-
toget mod vest og for, at immigranterne kunne forpleje deres besætning etc. Lommepro-
kuratorer var til stede for at fortælle dem fabelagtige historier om vesten og sælge dem fremmedartede ting. De var nødt til at have skydevåben og ammunition for at kunne beskytte sig mod indianere; de måtte have madvarer, da der ikke var noget at få mellem Omaha og San Francisco; af samme grund var det nødvendigt at have store tønder med vand. Som senge måtte de lægge brædder mellem sæderne. Det var nødvendigt at have medicin mod alskens skrækkelige sygdomme og amuletter og tryllemidler mod dette og hint.

[kilde: EDGAR C. SMITH ]